Projecten en opdrachten
Messing gedenkplaat met aan de voormalige Wilhelmina Catherinaschool (WC-school), 2005, Weteringschans 263, Amsterdam Centrum i.s.m. comité Kinderverzet Het Verlaten Hotel, Amsterdam i.o.v. stadsdeel Amsterdam Centrum

De onthulling van de gedenkplaat vond plaats op de dag van de Februaristaking 25 februari 2005 door leerlingen van basisscholen de ASVO en De Kleine Reus. De bijeenkomst werd geleid door Dieuwertje Blok. Sprekers waren Anne Lize van der Stoel, stadsdeelvoorzitter en Joke Koningh, voorzitter van het Amsterdams 4/5 mei Comité. Aanwezig waren oud-leerlingen, oud-buurmeisje Hanny en de hoofdfiguur Ronny uit 'Het Verlaten Hotel', fotograaf Ronald Sweering.

'Het Verlaten Hotel' is het kinderboek van Mirjam Elias dat een ware geschiedenis vertelt over oorlogskinderen. Kinderen die op en rond de Weteringschans woonden. De voormalige Wilhelmina Catherinaschool was de plek waar vanaf 1942 een muur de Joodse kinderen afscheidde van de andere kinderen. De ouders van Ronny hebben het hotel aan het Westeinde, hij is 6 jaar wanneer de oorlog begint en 11 jaar op het einde.

Op 4 mei 2011 werd in Profiel op Nederland 2 de vernieuwde documentaire van Cees Overgaauw uitgezonden.

Uitgeverij Fontein, ISBN 90 261 1904 6; zie ook www.verlatenhotel.nl